Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información

Biomecànica

Biomecànica del Running
Creiem important la realizació d’un estudi de la tècnica de carrera quan es sobrepassen certs temps i quilometratges de cursa a peu.
En gran part, el dèficit de tècnica que presenten la majoria de corredors i els augments en les intensitats poden generar mal patrons de la tècnica podent provocar lessions per sobreús (tendionopaties, trencaments musculars, bursitis, etc.).
En l’estudi, corregim el gest esportiu segons característiques morfològiques i fisiològiques del corredor, adaptant la tècnica a les seves característiques per millorar rendiment i temps amb la menor despesa energètica possible.

En l'estudi de la cursa es realitza:
-Valoració de la tècnica de carrera inicial.
-Estudi de valoració muscular que aporti informació de dèficits musculars implicats en la lesió o sobrecarga.
-Assessorament en tipus de calçat segons morfologia i disciplina del corredor.
-Assessorament en exercicis de potenciació muscular segons deficiències trobades.
-Assessorament en exercicis per millorar la tècnica. Reeducació del patró motor o gest esportiu.

Biomecànica del Ciclisme
Consisteix en l'ajust de la bicicleta a les característiques morfològiques i fisiològiques del ciclista , minimitzant el risc de lesió per sobrecàrrega del teixit o articular.
En els nostres estudis vam realitzar una sèrie de passos fonamentals per aconseguir l'objectiu de satisfacció sobre la bicicleta :


- Valoració funcional i estructural del ciclista, on és de vital importància la valoració muscular , articular i dèficits estructurals.
- Valoració inicial de la tècnica de pedaleig mitjançant sistema Custom4 . Amb sistema Computrainer ( corró informatitzat ) , Myontec ( electromiografia de superfície ) i Wiva ( sensor inercial ) .
- Ajust de baricentre segons característiques del ciclista i modalitat que practica.
- Ajust d'elements de la bicicleta modificables segons necessitat de l'individu per a la seva comoditat.
- Ajust de cales segons morfologia d'extremitat inferior (peu , genoll , maluc , pelvis )
- Valoració / assessorament d'elecció de selló segons estabilitat observada i simetria sobre ell.
- Revaloració de la tècnica de pedaleig amb totes les modificacions realitzades i valoració de la comoditat / satisfacció del client. Prevenim / evitem lesions, millorem el rendiment

MILLOR GEST ESPORTIU = MENYS RISC DE LESIÓ I MAS EFICIÈNCIA ESPORTIVA.